Få tilgang til et bredt spekter av muligheter for å prege deres produkter

Gjennom å kombinere produksjon under eget tak og samarbeid med produsenter i Norge, Europa og Asia får dere tilgang et bredt spekter av produkter og trykkmetoder.

Transfertrykk

Transfertrykk innebærer å produsere transfermerker som kan trykkes på tekstiler. Transfermerket lages ved å overføre en logo, design eller grafikk til en transferfilm ved å bruke et spesielt blekk (plastisolblekk). Når designet er printet på filmen, påføres et varmeaktivert lim på baksiden av blekket før dte ferdige transfermerket kan trykkes på ulike underlag ved hjelp av en transferpresse. En transferpresse kan være manuell eller automatisert, men i begge tilfeller bruker pressen varme og høyt trykk for å overføre designet til underlaget det skal trykkes på.

Silketrykk

Silketrykk, eller screen printing, er en teknikk som bruker en finmasket skjerm som en sjablong for å overføre blekk til et underlag (materiale). Med silketrykk kan man lage intrikate trykk av høy kvalitet med presise design. Silketrykk tar betydelig mer tid å sette opp og har derfor en høyere oppstartskostnad enn utskriftsmetoder som vinyl, transfer eller digitaltrykk. Av den grunn brukes normalt silketrykk kun ved produksjon av større kvanta.

LES MER

Sublimering

Sublimering er en digital trykkemetode som bruker varme og trykk for å overføre farge på et underlag som gir detaljrike og holdbare trykk. I motsetning til andre trykkemetoder, som silketrykk eller transfertrykk, som legger blekket oppå materialet det trykkes på, innebærer sublimering en metode som endrer blekket direkte fra fast form til gassform, uten å være innom en flytende form. Denne unike prosessen gjør det mulig for fargene å trenge inn i fibrene til polyesterstoff eller binde seg til overflatebehandlingen på andre materialer.

LES MER

Brodering

Brodering er kunsten å dekorere stoff eller andre materialer ved bruk av nål og tråd for å gi dybde og tekstur til design som skal påføres ulike klesplagg. Det innebærer å sy design, mønstre og motiver på et underlag for å lage visuelt tiltalende utsmykninger. Brodering kan gjøres for hånd eller slik vi gjør i Merch Mate ved hjelp av datastyrte broderingsmaskiner, noe som gir presise og intrikate detaljer.

LES MER

Vinyl

Vinyl innebærer påføring av et design eller enkel grafikk på ulike overflater ved å bruke et vinyl-materiale spesielt utviklet for personalisering av ulike produkter. Vinylen, som finnes i en rekke forskjellige farger, finisher og teksturer som gir uendelige designmuligheter, kuttes i ønskede former før den overføres til underlaget, og skaper et visuelt tiltalende og langvarig resultat. Enten det er en enkel logo, navn eller nummer, gir vinyltrykk en rekke kreative muligheter.

LES MER

Emblemer og merker

Emblemer og merker er dekorative merker i stoff med enkle eller intrikate broderte eller vevde design. Eller de kan være enda mer eksklusive varianter i plast, gummi, silikon, skinn, imitert skinn eller metall. Mulighetene er nesten endeløse. De er ofte festet til klær, vesker eller andre tekstiler for personalisering, merkevarebygging eller for å formidle et budskap. Både emblemer og merker er utmerkede reklameartikler når de er skreddersydd spesifikt for en individuell merkevare.

LES MER

Lasergravering

Lasergravering er en produksjonsprosess eller -metode som bruker laserteknologi til å etse eller gravere design på forskjellige materialer. Dette innebærer bruk av en kraftig laserstråle som fjerner eller endrer overflaten på materialet, noe som igjen resulterer i et permanent og visuelt tiltalende merke. Lasergravering kan utføres på et bredt spekter av materialer, inkludert tre, akryl, glass, metall, lær og mange flere.

LES MER

UV Printing

UV Printing, som også kjent som ultrafiolett utskrift, er en digital trykkeprosess som bruker ultrafiolett lys til å herde og tørke blekket. En stor fordel med UV Printing er at blekket tørker og herder straks det utsettes for UV-lys. Dette i motsetning andre og mer tradisjonelle utskriftsmetoder som bruker løsemiddelbasert blekk som trenger tid til å fordampe og tørke. UV-trykk kan også gjenskape detaljert design og trykke skarpe og levende utskrifter på ulike materialer, inkludert papir, plast, glass, metall og mange flere.

LES MER

DTG – Direct To Garment

DTG Printing, også kjent som Direct-To-Garment printing, er en produksjonsprosess som involverer trykking av design direkte på tekstiler. Dette skjer ved hjelp av en DTG printer, spesielt DTG blekk og en spesialisert utskriftsteknologi. I motsetning til tradisjonelle metoder for trykking av tekstiler som involverer overføringspapir (transfertrykk) eller skjermer (silketrykk), gjør DTG-utskrift det mulig å trykke presise og intrikate design direkte på klær. Resultatet er tekstiltrykk med rike detaljer, livlige farger og en myk og behagelig følelse.

LES MER

Embossing

Embossing er en dekorativ produksjonsteknikk som innebærer å trykke (prege) et mønster eller design på en stoffoverflate. Det skaper en tredimensjonal effekt ved å heve visse områder eller skape innsunkede områder. Dette gir en 3D-effekt som resulterer i et teksturert utseende og følelse. Embossing kan gjøres ved bruk av varme, trykk eller en kombinasjon av begge, avhengig av hvilken metode som brukes. Uansett hvordan det gjøres, blir resultatet av embossing alltid kule og iøynefallende design.

LES MER